Blauw opaline-pastel (B-53)

light blue opaline-pastel

Beschrijving: De kop is wit met een rood waasje. De ogen zijn rood. De borst en buik zijn wit. De nek, rug en stuit zijn blauw. De staart is donker blauw. De secundaire en tertiaire vleugelveren zijn lichtbruin en geel omzoomd. Het blauw op de schouder is uitgebreid. Ook in de vleugel zijn enkele blauwe veertjes te zien. De kleuren harmoniëren bijzonder mooi met elkaar.

Naamgeving: Bij de naamgeving ben ik afgegaan op de ouders. De man is een blauw opaline, split voor pastel. De pop is een geel opaline-pastel. De naam licht blauw opaline-pastel verenigt alle kenmerken in zich. De licht blauwe rug. De opbleking van het gehele verenpak en de rode ogen van de pastel en de vermindering van het eumelanine in de rug (het zadel) en de brede ondervleugel streep, die op de foto niet zichtbaar is.

Ontwikkeling: Het was het laatste nest in dit broedseizoen dat deze verrassing bracht. Naar ik hoop de start van een nieuwe kleurvariëteit van de Bourke. Ik ben van plan deze te koppelen met een blauwe opaline, split voor pastel. Maar ik zal nog wat geduld moeten hebben.

index menu

Copyright 2003 Bob Fregeres

E-mail: fregeres@bourkes-parakeet.nl

23-12-2003