Geel opaline jonge Bourke's

De foto toont een man, rose opaline-pastel en twee jongen. De man was gepaard was aan een blauwe opaline. De middelste vogel is een uitgesproken geel opaline. Deze jongen zijn net uitgevlogen.

Deze foto toont een jonge geel opaline Bourke's parkiet, die net is uitgevlogen. De gele kleur is erg intensief, De uitbreiding van het geel betreft de onder- en bovenrug en het grootste deel van de vleugels. Zelfs op de kop is nog vaag een gele waas te zien.

Links dezelfde geel opaline Bourke, maar gefotografeerd na de jeugdrui. Rechts een rose opaline. Er is een geringe toename van rood pigment in rug en stuit te constateren. Deze geel opaline is split voor de blauw- en de pastel factor. De vleugel dekveren zijn geel omrand. De ogen zijn donker. De geel opaline Bourke is een zeldzame variëteit. Kwekers zijn zo gewend aan de combinatie van rood pigment en de opaline kenmerken, dat men er soms vanuit gaat dat er een vaste connectie zou bestaan tussen de uitbreiding van rood pigment en de opaline. De geel-opaline variëteit uit mijn stam tonen aan dat dit niet zo is.


index menu

Copyright 2007, Bob Fregeres

E-mail: fregeres @bourkes-parakeet.nl

12-09-2007