Wit opaline-pastel

witte Bourke

Beschrijving: Dit is een foto van een wit opaline-pastel. Een jonge pop. De ogen zijn rood. De rug is zilver wit, net als de kop, de nek, de keel en de borst. De stuit is heel licht blauw. De vleugels en de staart zijn sterk opgebleekt bruin. In de vleugelpennen is vaag een witte driehoek te zien.

Naamgeving: Wit is de meest kenmerkende kleur. De naam, die ik gaf, is wit opaline-pastel. Ook de licht groene opaline-pastel (G-53), heeft eenzelfde zilverwitte kop. Vergeleken met deze kleur variëteit is het verschil gelegen in de sterke vermindering van het eumelanine in het gehele verenpak en een zeer gering bezit aan psittacine pigmenten. Als dit jong meer eumelanine had bezeten was de rug waarschijnlijk geheel licht blauw geweest.

Ontwikkeling: Met ontwikkeling zal ik moeten wachten. De eerste witte was het laatste jong in een nest van vier en bleef achter in ontwikkeling. Hij groeide op met behulp van voeding met de hand. Daarom was hij ook erg tam en ik kon hem overal meenemen. Jammer genoeg ging hij dood met zes maanden. Maar misschien heb ik volgend jaar meer geluk.

index menu

Copyright 2003 Bob Fregeres

E-mail: fregeres@bourkes-parakeet.nl

23-12-2003